У США допустили імпічмент Трампа через тиск на Зеленського

У США допустили імпічмент Трампа через тиск на Зеленського

Конгрес США допустив імпічмент президента Дональда Трампа в разі, якщо він натисне на українського колегу Володимира Зеленського.

Про це голова комітету з розвідки палати представників Адам Шифф заявив CNN. “Якщо президент, по суті, відмовляє у військовій допомозі і намагається залякати іноземного лідера, щоб завдати шкоди своєму опонентові в президентській кампанії, то імпічмент може бути єдиним засобом”, – заявив політик.

Конгресмен від Демократичної партії підкреслив, що раніше не був прихильником імпічменту президента.

Напередодні ЗМІ повідомили, що співробітник американської розвідки подав керівництву скаргу про тривожну розмову Трампа з якимось іноземним лідером. З ким і про що розмовляв президент США, невідомо. Він нібито пообіцяв співрозмовнику щось, що всерйоз стурбувало розвідника. За інформацією ЗМІ, скаргу подав співробітник розвідки на Україні. Це викликало хвилю критики серед демократів в конгресі.

Потім The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомила, що Трамп під час телефонної бесіди неодноразово чинив тиск на українського колегу, щоб той ініціював розслідування щодо сина Байдена Хантера. Глава МЗС України Вадим Пристайко пізніше спростував цю інформацію.

Поділитись