У США число жертв коронавірусу перевищило втрати країни в трьох війнах

У США число жертв коронавірусу перевищило втрати країни в трьох війнах

У США число жертв коронавірусу наблизилося до 500 тис. – 498,9 тис. осіб з коронавірусом, випливає з даних Університету Джонса Хопкінса.

Як зазначила газета The New York Times, це більше, ніж країна втратила під час Першої і Другої світової війни, а також війни у ​​В’єтнамі.

За даними Міністерства у справах ветеранів США, під час боїв у Першій світовій загинули 53,4 тис. американців, смерті по іншим причинам – 63,1 тис. під час Другої світової війни в боях загинули 291,5 тис., не в ході боїв – 113,8 тис. під час війни у ​​В’єтнамі померли 47,4 тис., поза бойових дій – 10,8 тис.

Сполучені Штати знаходиться на першому місці за кількістю тих, що заразилися і померлих від коронавірусу. За час пандемії в країні захворіли 28,1 млн чоловік. На другому місці Індія (майже 11 млн), на третьому – Бразилія (10,2 млн). Росія займає п’яте місце (4,1 млн).

Раніше Джо Байден закликав всіх американців носити маски протягом перших 100 днів його терміну. Він підписав кілька указів, які наказують носити маски на території федеральної власності і в громадському транспорті.

Тема носіння масок в США стала “політичною”, так як попередник Байдена на президентському посту Дональд Трамп одягав маску дуже рідко, і багато його прихильники стали чинити так само. Колишнього президента часто критикували за такий підхід, вважаючи, що він повинен подавати особистий приклад співвітчизникам. Правда, Трамп регулярно закликав американців носити маску там, де неможливо підтримувати безпечну дистанцію. Байден, навпаки, ще під час передвиборної кампанії найчастіше з’являвся на публіці в масці.

Поділитись