У США анонсували нові санкції проти Коломойського

У США анонсували нові санкції проти Коломойського

Заборона Сполучених Штатів на в’їзд до цієї країни українського бізнесмена Ігоря Коломойського є лише першим кроком, який перебував у компетенції зовнішньополітичного відомства, Держдепартаменту.

Таку заяву зробив заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Є інші можливості – я про Міністерство фінансів. Тобто це не кінець цієї історії. І питання також є у Федерального бюро розслідувань та нашого Міністерства юстиції. Минулого року стало відомо, що є справа проти Коломойського. І побачимо, чим це закінчиться. Але ми знаємо, що це проблематично. Якщо було не все за законом у нас – це наша справа, а якщо він це ж зробив тут, в Україні – це ваша справа”, – сказав Кент.

Він нагадав, що український експрем’єр Павло Лазаренко «сидів у нас 10 років», а бізнесмен Дмитро Фірташ зараз перебуває в Австрії під загрозою екстрадиції до США.

Нагадаємо, 5 березня США публічно визнали Ігоря Коломойського причетним до корупції та ввели обмежувальні заходи проти нього і його родини. 

Ідеться про вже третій цивільний позов проти Коломойського і його партнера Геннадія Боголюбова, який Мін’юст США подав до суду щодо конфіскації належних їм об’єктів нерухомості.

У США висувають підозру в тому, що ці об’єкти були придбані за кошти, незаконно виведені з українського «Приватбанку», співвласниками якого в той час були обидва обвинувачені.

Поділитись