У справі про збитий Boeing MH17 з’явився генерал ФСБ

У справі про збитий Boeing MH17 з’явився генерал ФСБ

Можливим фігурантом справи про збитий Boeing називають генерал-полковника Андрія Бурлаку.

«Російська служба Бі-бі-сі», посилаючись на власні джерела, пише, що під псевдонімом «Володимир Іванович» в справі про збитий авіалайнері проходить генерал Андрій Бурлака. В основу публікації лягли матеріали Спільної слідчої групи (JIT), яка веде міжнародне розслідування авіакатастрофи, власне розслідування британської мовної корпорації, а також висновки групи Bellingcat і видання The Insider.

Андрій Іванович Бурлака – діючий перший заступник керівника Прикордонної служби ФСБ Росії Володимира Кулішова. Він перебував на цій посаді і в липні 2014 року, коли сталася катастрофа з Boeing MH17. За даними з відкритих джерел, до 2014 року Бурлака був генерал-лейтенантом, а потім отримав підвищення в званні до генерал-полковника.

Повідомляється, що з «Володимиром Івановичем» зідзвонювалися перший глава так званої Донецької народної республіки Олександр Бородай, тодішній міністр оборони Ігор Стрєлков (Гіркін) та інші особи, причетні до ополчення. У телефонних розмовах, які згадуються в розслідуванні британців, генерала називають керівником всієї операції на сході України.

Відзначається, що він був «великим начальником з Москви», з яким командири ополчення узгоджували свої дії, зокрема – постачання на Донбас важкого озброєння. Це найбільш високопоставлений з російських державних службовців, яких пов’язують з катастрофою MH17.

Поділитись