У справі МН-17 з’явилися нові подробиці

У справі МН-17 з’явилися нові подробиці

Колишній міністр оборони ДНР Ігор Стрєлков заявив, що відчуває моральну відповідальність за смерті людей, які загинули під час катастрофи малазійського Boeing, який виконував рейс MH17.

Про це повідомляє британська газета The Times. «Оскільки я командував ополченцями і безпосередньо брав участь в тому конфлікті, я відчуваю моральну відповідальність за ці смерті», – сказав Стрільців.

На питання британських журналістів про те, чи не буде подібна заява сприйнята як визнання провини, Стрєлков відповів, що його слова можуть інтерпретувати «як заманеться». При цьому він підкреслив, що ополчення не збивало рейс MH17.

Авіакатастрофа з малайзійським Boeing сталася в 2014 році. Літак був збитий із зенітного ракетного комплексу «Бук». Міжнародна Спільна слідча група, до складу якої входять представники Нідерландів, Малайзії, Австралії, Бельгії та України, думає, що «Бук» був 53-й зенітної ракетної бригади російської армії. Підозрюваним пред’явлено звинувачення в ліквідації рейсу MH17 і вбивстві 298 осіб.

Поділитись