У Сомалі розпочалися бойові дії

У Сомалі розпочалися бойові дії

Щонайменше сім людей загинули в двох окремих бомбових атаках на півдні та в центральній частині Сомалі за останні 24 години, заявили в неділю працівники поліції та військових.

Під час першого інциденту дві бомби кинуті перед будинком військового чиновника у місті Ванлавейн, що знаходиться в 90 км на північний захід від столиці Могадішу, вибухнули пізно в суботу, вбивши чотирьох людей, серед яких солдати та цивільне населення, – передає Reuters.

Жодна група не взяла на себе відповідальності. Такі напади є звичайними явищами в Сомалі, де ісламістська бойова організація аль-Шабааб вела 12-річну кампанію за повалення центральної влади.

«Спочатку ми почули вибух у будинку. Військовий офіцер тоді був відсутній. Охоронці та мешканці приїхали з’ясувати, що спричинило вибух, а потім другий вибух пішов “, – заявив поліцейський Мохаммед Нур, повідомляє Reuters з Ванлавейна в неділю.

Під час другого інциденту троє бойовиків в машині здійснили теракт на військовий пункт пропуску в місті Бакадвейн в центральній частині штату Галмудуг в Сомалі.

Солдати стріляли в транспортний засіб після того, як його пасажири проігнорували наказ зупинитися. За словами майора Абдуллахі Ахмеда, військового офіцера в сусідньому місті Галкайо, загинули троє солдатів, ще двоє були поранені.

Аль-Шабааб, який хоче встановити власну владу в Сомалі на основі власного суворого тлумачення ісламського закону про шаріат, не зміг надати жодних коментарів.

Поділитись