У Софії пройшов багатотисячний мітинг протесту за відставку уряду Болгарії

У Софії пройшов багатотисячний мітинг протесту за відставку уряду Болгарії

Болгарська соціалістична партія (БСП) провела в суботу в Софії загальнонаціональний мітинг протесту з вимогою відставки уряду прем’єр-міністра Бойко Борисова і головного прокурора республіки Івана Гешева.

 В акції взяли участь кілька тисяч чоловік.

Головне гасло учасників акції – “Проти корупції і грабежу. Разом за Болгарію”. Десятки автобусів доставили прихильників БСП з різних куточків країни.

“Нас тут зібрала любов до Болгарії, ми тут, щоб врятувати країну від мафії. Ми разом, щоб захистити своїх дітей, свої сім’ї і своїх батьків від грабежу. За 10 років керування Борисова, ГЕРБ (правляча партія “Громадяни за європейський розвиток Болгарії) і партії, які їх підтримують, пограбували наше сьогодення, ми тут, щоб перешкодити їм пограбувати наше майбутнє “, – заявила лідер БСП Корнелія Ниновь.

Учасники акції піддали жорсткій критиці політику уряду країни. “Бідні стають все біднішими, а багаті – багатшими. У нашій країні неконкурентна економіка, найвища корупція, залежна і неефективна судова система. Влада не має ні середньострокової, ні довгострокової програми розвитку країни, їх цікавлять тільки гроші”, – заявив професор Румен Гечев. Після його висловлювання центр Софії буквально вибухнув вигуками “Відставка!”.

Мітинг в Софії завершився без інцидентів.

У столиці Болгарії 17-й день поспіль проходять антиурядові акції протесту під гаслом “Захистимо демократію!”.

Поділитись