У “Слузі народу” Зеленського закликали розірвати дипломатичні відносини з Росією

У “Слузі народу” Зеленського закликали розірвати дипломатичні відносини з Росією

Український депутат від фракції «Слуга народу» Богдан Яременко закликав порвати дипломатичні відносини з Москвою, повідомляє «Страна.ua».


Яременко опублікував в Facebook проект заяви від імені «Слуги народу» про «застосуванні Російською Федерацією загрози Україні силою». У ньому він заявив, що дії Росії складають екзистенціальну загрозу для України, а «російські політики і чиновники відверто говорять про намір покласти край української державності».

Яременко закликав президента України Володимира Зеленського розірвати дипломатичні відносини з Росією і повністю відмовитися від імпортованих з РФ товарів.

Він також пропонує Зеленському завчасно почати проведення мобілізації, домовитися з європейськими країнами і США про направлення своїх військових контингентів на територію України в якості стримуючого фактора можливої ​​агресії з боку РФ, а також звернутися до лідерів країн НАТО з проханням тимчасово розгорнути на території України підрозділи протикорабельних ракет , протиповітряної і протиракетної оборони.

У фракції «Слуга народу», коментуючи публікацію депутата, заявили, що проект заяви є особистою ініціативою Яременка і не був узгоджений з фракцією і МЗС України.

«Заява Яременка – це позиція окремих депутатів, а не фракції або партії», – заявила заступник глави фракції Євгенія Кравчук.

Поділитись