У Сирії знову загинули турецькі військові

У Сирії знову загинули турецькі військові

У сирійській провінції Ідліб в результаті артилерійського обстрілу загинули п’ятеро турецьких військовослужбовців, повідомляє агентство Anadolu в Twitter.

Ще п’ять силовиків постраждали. Як передає телеканал NTV з посиланням на заяву турецької влади, обстріл наглядового поста на півночі Ідліб, де знаходилися військові, влаштувала сирійська армія.

Це як мінімум другий за лютий випадок загибелі турецьких силовиків в Сирії 3 лютого за обстрілом, влаштованим сирійською армією, загинули сім військовослужбовців і один цивільний фахівець.

Бойові дії в Ідлібі між сирійськими військовими і бойовиками активізувалися в січні, незважаючи на ініційований Росією і Туреччиною режим припинення вогню. За останніми даними, сирійської армії вдалося просунутися вглиб провінції і зайняти кілька ключових населених пунктів на шляху до столиці регіону, зокрема, місто Саракіб, де розташовані чотири турецьких спостережних поста.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган попереджав Дамаск, що якщо до кінця лютого війська не будуть відведені за лінію постів, то Анкара вживе заходів. Після новин про взяття сирійцями Саракіба стало відомо про перекидання в регіон додаткового військового контингенту, бронетехніки і підрозділів спецназу.

Поділитись