У Сирії повторно випробували російські винищувачі Су-57

У Сирії повторно випробували російські винищувачі Су-57

Російські військові знову випробували в сирійському небі свої винищувачі п’ятого покоління Су-57, повідомили в Генштабі ЗС РФ.

До цього випробування машини проводилися в САР в лютому минулого року. Цей літак – одна з новинок ОПК Росії. Перший серійний винищувач повинен встати на озброєння армії країни до кінця поточного року. Про це повідомив начальник Генштабу Валерій Герасимов, виступаючи перед іноземними військовими аташе. За його словами, всі заплановані завдання були виконані успішно.

“Досвід останніх збройних конфліктів, і в особливості операції по боротьбі з терористами на території Сирії, дав новий імпульс в удосконаленні системи вогневого ураження противника”, – зазначив Герасимов.

Винищувач п’ятого покоління Су-57 призначений для знищення всіх видів повітряних, наземних і надводних цілей. Він має надзвукову крейсерську швидкість польоту, внутрішньофюзеляжне озброєння і радіопоглинаюче покриття, яке забезпечує малу помітність. Літак також відрізняється підвищеною маневреністю. У Міноборони стверджують, що за рахунок цих чинників і сучасних засобів ураження Су-57 перевершує західні аналоги.

Вперше винищувач піднявся в повітря в 2010 році. Російське військове відомство вже замовило 76 одиниць.

Поділитись