У Сирії підпалили російський патруль. Відео

У Сирії підпалили російський патруль. Відео

Члени Робочої партії Курдистану закидали камінням і коктейлями Молотова російську і турецьку військову техніку під час спільного патрулювання сирійської території.

Відео інциденту опубліковано в Twitter-акаунті турецького видання EHA MEDYA.

На кадрах видно, як кілька чоловіків і жінка кидають палаючі пляшки в військовий транспорт з російський прапором, і він починає горіти. В описі зазначається, що військові патрулювали район Кобань на схід від Євфрату.

8 листопада в сирійській провінції Хасеке закидали камінням бронеавтомобілі турецьких військовослужбовців під час їх спільного патрулювання з російськими силами. 6 листопада повідомлялося, що жителі сіл місцевості Кобань закидали камінням російський патруль.

Російські і турецькі військові почали спільно патрулювати територію на північному сході Сирії в 160 кілометрах від населеного пункту Кобань 5 листопада. У заході задіяли близько 50 одиниць техніки. 1 листопада Росія і Туреччина приступили до патрулювання району сирійсько-турецького кордону.

22 жовтня лідери двох країн Володимир Путін і Реджеп Тайіп Ердоган після шестигодинних переговорів домовилися про введення російської військової поліції і сирійських військовослужбовців в район кордону. Глава російського МЗС Сергій Лавров оголосив, що турецька військова операція «Джерело світу» на півночі Сирії припиняється.

У Туреччині Робоча партія Курдистану вважається терористичною організацією.

Поділитись