У Сирії підірвали бронеавтомобіль з російськими військовими

У Сирії підірвали бронеавтомобіль з російськими військовими

Російські військові підірвалися на міні під час патрулювання сирійсько-турецького кордону. Про це повідомляє «Інтерфакс».

Інцидент стався 2 грудня. Саморобна бомба спрацювала на шляху проходження бронеавтомобіля російських військових в сирійському місті Кобань. Троє військовослужбовців отримали легкі травми і пошкодження – їх життю ніщо не загрожує. Бронеавтомобіль був пошкоджений в результаті вибуху.

У листопаді російсько-турецькі патрулі кілька разів піддавалися нападу місцевих жителів. Так, 8 листопада колони закидали камінням в місті Дерік, а 6 листопада – в районі Кобань.

1 листопада російські та турецькі військові почали перше патрулювання району сирійсько-турецького кордону. Військова поліція контролювала дві ділянки на заході і сході зони, в якій Туреччина проводила військову операцію проти курдських формувань.

22 жовтня президент Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Тайіп Ердоган після шестигодинних переговорів домовилися про введення російської військової поліції і сирійських військовослужбовців в район кордону. Глава російського МЗС Сергій Лавров оголосив, що турецька військова операція «Джерело світу» на півночі Сирії припиняється.

Поділитись