У Швеції закликали передати Києву заморожені російські активи

У Швеції закликали передати Києву заморожені російські активи

Депутат парламенту Швеції Маркус Віхель закликав владу країни використати заморожені російські активи для відновлення України.

Свою ініціативу він виклав у листі на ім’я глави МЗС Швеції Анн Лінде.

Віхель у листі зазначив, що тільки в США заблокували золотовалютні резерви Росії майже на $300 млрд доларів, а Палата представників США вже ухвалила закон, який дозволяє спрямовувати заарештовані російські активи на підтримку України.

По суті, це означає, що російська держава чи російські громадяни… також сприятимуть відновленню країни, — наголосив Віхель.

Депутат вважає, що влада Швеції реагувала на ситуацію в Україні повільно. Лише після «певних кроків», здійснених опозицією, у Стокгольмі заявили про надання військової допомоги «українським братам та сестрам».

У посланні на ім’я Лінде депутат цікавиться у глави МЗС заходами, які вона має намір вжити, щоб змусити Росію фінансувати відновлення України.

Раніше російський сенатор Андрій Клішас заявив, що майно західних держав у Росії буде конфісковано, якщо аналогічні заходи будуть вжиті щодо активів російських фізичних та юридичних осіб за кордоном. Він зазначив, що Москва не залишить без відповіді подібні дії із боку західних країн.

Поділитись