У штаті Орегон вступив в силу закон про декриміналізацію важких наркотиків

У штаті Орегон вступив в силу закон про декриміналізацію важких наркотиків

В американському штаті Орегон набрав чинності закон, що скасовує кримінальну відповідальність за зберігання малої кількості важких наркотиків, пише CNN.


Зберігання таких наркотиків, як героїн, кокаїн і метамфетамін, більше не буде в штаті каратися тюремним ув’язненням, а буде рівноцінно штрафу за порушення правил дорожнього руху.

Відповідна ініціатива отримала схвалення більшості жителів штату на загальних виборах 3 листопада 2020 року. За її ухвалення проголосували 55,8% жителів.

«Цей закон покликаний захистити людей від переслідувань, утисків і криміналізації з боку держави за вживання наркотиків і замість цього надати їм доступ до необхідної підтримки», – заявила виконавчий директор альянсу з наркополітики Кассандра Фредеріка.

При цьому наголошується, що зберігання більшої кількості важких наркотиків може спричинити за собою кримінальне покарання.

4 грудня палата представників конгресу США проголосувала за легалізацію марихуани по всій країні і зняття судимості з громадян, засуджених за злочини, пов’язані зі зберіганням і продажем цього наркотику.

У США активно йде легалізація марихуани на місцевому рівні, 38 штатів дозволяють медичну марихуану, в 15 з них вона повністю легалізована. При цьому федеральні закони марихуану забороняють.

Незадовго до президентських виборів в США кандидат від демократів Джо Байден не виключив повсюдну легалізацію марихуани в країні в разі його обрання.

Поділитись