У самопроголошеній ЛНР повідомили про узгодження списків на обмін полоненими з Києвом

У самопроголошеній ЛНР повідомили про узгодження списків на обмін полоненими з Києвом

Так звана Луганська народна республіка поки не може назвати точну кількість людей, які повинні бути передані Україні в рамках обміну полоненими, так як Київ досі не підтвердив знаходження на своїй території осіб, звільнення яких запросила самопроголошена республіка.

Про це заявила представник так званої ЛНР в гуманітарній підгрупі контактної групи, керівник робочої групи з обміну полоненими Ольга Кобцева.

“Українська сторона не підтвердила всіх людей, за якими ми надали факти, що підтверджують утримання людей на території України. Тобто списки на обмін – в процесі [узгодження], вони в роботі,” – цитує слова Кобцевої Луганське агентство новин.

Вона додала, що в ЛНР сподіваються, що дату і списки на обмін утримуваними особами вдасться узгодити на засіданні гуманітарної підгрупи контактної групи в Мінську 18 грудня.

Президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, що Київ розраховує на повернення 72 осіб.

Останній великий обмін полоненими в Донбасі відбувся в грудні 2017 року. Київ тоді передав самопроголошеним республікам 233 людини, Києву 73 людини. На зустрічі контактної групи 17 липня було узгоджено рішення про обмін 208 утримуваних Києвом представників ДНР і ЛНР на 69 українських силовиків, що містяться на території двох республік. З них 50 осіб знаходяться в ДНР і 19 – в ЛНР.

Поділитись