У самопроголошеній ДНР заявили, що готові до обміну полоненими з Україною за формулою “53 на 88”

У самопроголошеній ДНР заявили, що готові до обміну полоненими з Україною за формулою “53 на 88”

Українська сторона включила в список на обмін полоненими 88 прихильників так званої Донецької народної республіки, утримуваних на території України.

Про це у вівторок повідомила уповноважений з прав людини в самопроголошеній ДНР Дар’я Морозова.

“Українська сторона на даний момент нам підтвердила 88 осіб, і ми підтвердили українській стороні 53 людини”, – цитує її Донецьке агентство новин.

Морозова також привітала рішення “нормандської четвірки” сприяти обміну полоненими між республіками Донбасу і України. За її словами, ДНР готова провести обмін до кінця цього року. “У нас є можливість провести обмін до кінця року, все на даний момент залежить від української сторони”, – додала вона.

10 грудня лідери “нормандської четвірки” знову заявили про необхідність обміну утримуваними особами в Донбасі до Нового року за формулою “всіх встановлених на всіх встановлених”. За словами президента Володимира Зеленського, попередньо обмін призначений на 24 грудня, крайній термін – кінець місяця. Він заявив, що Київ розраховує на повернення 72 полонених з Донецька і Луганська.

Останній великий обмін полоненими в Донбасі відбувся в грудні 2017 року. Київ тоді передав самопроголошеним республікам 233 людини, Києву передали 73 людини.

Поділитись