У самопроголошеній ДНР прокоментували заяву Києва щодо амністії

У самопроголошеній ДНР прокоментували заяву Києва щодо амністії

Представник самопроголошеної Донецької народної республіки в контактній групі по Україні Наталія Никонорова прокоментувала заяву Києва про прийняття всіх законів по амністії в рамках виконання Мінських угод.

“Український МЗС знову намагається переконати світову громадськість у своїй прихильності мінським домовленостями, незважаючи на очевидні факти зворотного. Заяви про те, що Київ прийняв всі необхідні акти для амністії, не мають нічого спільного з реальністю”, – цитує її РІА Новини.

Вона зазначила, що ще в 2014 році Верховна рада прийняла «якийсь проект акта про амністію», але голова українського парламенту не підписав в результаті даний документ. Також він не був узгоджений з представниками Донбасу, як це передбачено Мінській угоді.

“Без дотримання цієї ключової вимоги політичного врегулювання конфлікту будь-які односторонні дії або прийняття актів з Донбасу означають порушення Мінських угод”, – підкреслила міністр.

За словами Никонорової, те, що відбувається, нагадує політику екс-президента Петра Порошенка із затягуванням і імітацією перед світовою спільнотою мирного врегулювання.

Раніше заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар повідомив про прийняття Києвом всіх законодавчих актів, «необхідних для здійснення в рамках правового поля амністії в контексті виконання мінських домовленостей».

Поділитись