У самопроголошених республіках заявили про впровадження “митниці” на КПВВ

У самопроголошених республіках заявили про впровадження “митниці” на КПВВ

Останнім часом на Донбасі відбуваються знакові зміни, наприклад тисячі українців стали громадянами Росії, а сотні тисяч залишаючись жителями бунтівних так званих ДНР і ЛНР.

А ще мешканці непідконтрольних уряду України територій мріють про капітальні пункти пропуску з “митниками і прикордонниками”.

Нагадаємо, що в недавньому інтерв’ю Україна.ру так званого віце-прем’єра ДНР Володимира Пашкова йдеться про те, що “найближчим часом на лінії розмежування республіки з Україною будуть обладнані контрольно-пропускні пункти в’їзду та виїзду (КПВВ). Всього їх буде чотири: в Оленівці, Олександрівці, Горлівці та селищі Жовтневий Новоазовського району”. Причому він абсолютно не приховує, що на цих КПВВ будуть митна і прикордонна служби.

«На сьогоднішній день контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду – це по суті ланцюжок з послідовно збудованих в один ряд постів співробітників МВС, митної та прикордонної служби. Люди, що перетинають лінію розмежування, стають в загальну чергу. Коли пропускна здатність цього ланцюжка з яких-небудь причин виявляється недостатньою, черга збільшується з усіма наслідками: люди, нудячись в очікуванні, нервують і дратуються. Всьому цьому з початком роботи нових КПВВ буде покладено край», – говорить він.

Що означає автоматичну появу КПВВ з митниками і прикордонниками? Україна.ру поговорила з декількома джерелами в політичних колах так званої ДНР, а також з російським громадським діячем, який брав участь у захопленні українських територій. Було поставлено питання: чи можна говорити, що конфлікт на Донбасі буде заморожений дуже надовго і зараз йде повноцінне облаштування справжнісінького державного кордону між Україною і самопроголошеними республіками? Всі вони підтвердили це припущення: “ЛДНР стане новим Придністров’ям”.

Поділитись