У розслідуванні справи збитого “Боїнга” MH17 новий поворот

У розслідуванні справи збитого “Боїнга” MH17 новий поворот

Три неурядові організації Малайзії закликали припинити судовий процес у справі про загибель збитого над Донбасом «Боїнга» MH17.

Про це повідомляє газета The Star. За її даними, представники Фонду Perdana, Міжнародного руху за справедливий світ (JUST) і організації Global Research звернулися до прем’єр-міністрам Малайзії та Нідерландів з проханням вступити в переговори про припинення суду на невизначений термін у зв’язку з відсутністю в доповіді Спільної слідчої групи «відповідей на безліч найважливіших питань».

«Зараз найтерміновішою завданням є зупинити судовий процес, початок якого призначено на березень», – заявив президент JUST доктор Чандра Музаффар.

Також він сказав, що неурядові організації підготували власний план дій у відповідь на опубліковані міжнародні звіти і передадуть його в найближчі дні прем’єр-міністру Малайзії Мохамад Махатхір.

Нагадаємо, 16 серпня німецький приватний детектив Йозеф Реш, який розслідує справу про катастрофу «Боїнга», повідомив про готовність передати невідомі дані про катастрофу.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області 17 липня 2014 року. Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули. Міжнародне слідство дійшло висновку, що літак був збитий ракетою комплексу «Бук», і оголосило імена чотирьох підозрюваних, серед яких троє росіян і українець. 20 червня прем’єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад заявив, що метою розслідування було знайти способи звинуватити Росію в протиправних діях.

Поділитись