У Росії заявили, що самопроголошені республіки на Донбасі належать їм

У Росії заявили, що самопроголошені республіки на Донбасі належать їм

Перший заступник голови комітету Держдуми з освіти і науки Геннадій Онищенко прокоментував висловлювання колоборанта та бойовика Олександра Бородая про включення до складу Росії так званих самопроголошених Донецьку народну республіку (ДНР) і Луганську народну республіку (ЛНР).

Про це в неділю, 5 липня, він розповів в інтерв’ю виданню «Комсомольская правда».

Він заявив, що Бородай живе на цій території та добре розуміє настрій городян.

За словами Онищенко, фактично Донбас і є в складі Росії. Він розповів, що багато хто голосував за поправки до Конституції, маючи російський паспорт і перетинаючи прикордонні території.

«Це символ того, що люди турбуються про головний закон тієї країни, в якій вони вже, вважай, живуть. Вони їздили не за покупками, вони їхали для того, щоб подбати про майбутнє перш за все своїх дітей », – заявив заступник голови комітету Держдуми з освіти і науки.

На думку українофоба, офіційно включити до складу Росії ДНР і ЛНР можна було в 2014 році після референдуму в Криму. Він також підкреслив, що багато чого залежить від «політичної волі», але територіальне питання важливо все-таки вирішити. «А люди будуть вже чітко і ясно розуміти, де вони живуть, в чому полягає їхня доля і їх дітей, онуків. І, звичайно, всіх майбутніх поколінь », – додав він.

Онищенко також пояснив, що економіка Донбасу спрямована на Росію. «І це теж є тим змістовним, абсолютно об’єктивним посилом того, що ми живемо в одній країні. І давно пора з цим юридично визначитися», – зазначив Онищенко.

Поділитись