У Росії заявили про десантну операцію через події в Карабасі

У Росії заявили про десантну операцію через події в Карабасі

Москва може відреагувати на розвиток ситуації в Нагірному Карабасі в тому числі «шляхом десантної операції» в рамках ОДКБ.

Таку думку в бесіді з НСН висловив перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін.

За його словами, в Росії повинні розуміти, що в даному конфлікті мова йде не тільки про боротьбу з вірменами в Нагірному Карабасі, а «про спробу затвердити новий світ в Закавказзі, в якому Туреччина є вершителем доль».

Затулін підкреслив, що Росія повинна довести, що є провідною країною на пострадянському просторі. При цьому депутат зізнався, що точно не знає, в якій формі це може бути зроблено.

«У формі демонстративного посилення військового потенціалу Вірменії. У формі звернення до ОДКБ через необхідність вжити заходів щодо захисту вірменської – не нагірно-карабахської, а вірменської території шляхом десантної операції. Шляхом розмикання повітряної блокади», – сказав парламентарій.

Він додав, що, якщо буде потрібно, Москва повинні чітко пояснити Грузії, «що через її повітряний простір будуть направлені необхідні сили і засоби в Вірменію».

«Це рішення вимушене, бо мова йде про розповзання бойовиків по Кавказу, від яких постраждають і Росія, і Грузія, і всі інші. Виникає загроза великій масі вірменського населення, яке історично пам’ятає геноцид в цьому районі. Ми повинні вжити заходів», – підкреслив Затулін.

Поділитись