У Росії заблокували другий іноземний поштовий сервіс за тиждень

У Росії заблокували другий іноземний поштовий сервіс за тиждень

У Росії заблокований іноземний поштовий сервіс Protonmail. Про це йдеться в прес-релізі Роскомнадзору.

Це другий подібний сервіс, до якого обмежили доступ протягом тижня. 23 січня стало відомо про блокування іноземної поштової служби Startmail. У відомстві підкреслили, що блокування знаходиться в Швейцарії Protonmail проводиться на підставі вимоги Генеральної прокуратури країни.

Причиною блокування, як у випадку і з Startmail, стало використання сервісу для масових розсилок помилкових повідомлень про замінування об’єктів на території Росії.

Як повідомляється на сайті ФСБ Росії, Protonmail стали використовувати на наступний день після початку блокування Startmail. В електронних повідомленнях з 24 січня 2020 року вказувалися нібито заміновані 830 об’єктів: шкіл, дитячих садків, лікарень, торгових центрів.

На неодноразові запити Роскомнадзору надати відомості в компанії відмовляли. У прес-службі підкреслили, що блокують ресурс, «який використовується злочинцями для дестабілізації ситуації в країні і нагнітання напруженості».

Повідомлення про бомби в різних об’єктах у великих російських містах почали надходити з кінця листопада 2019 року. У деяких випадках вони супроводжувалися вимогами до підприємця Костянтина Малафєєва, відомому своїми православними поглядами, повернути 120 біткоїни. Бізнесмен звернувся до ФСБ.

Поділитись