У Росії вирішили змінити шлюбний вік

У Росії вирішили змінити шлюбний вік

Міністерство юстиції РФ запланувало зміна віку вступу в шлюб, про це йдеться в плані законопроектної діяльності на 2020 рік.

Будуть введені зміни до Сімейного кодексу і федеральний закон «Про акти громадянського стану». Планується скорегувати шлюбний вік і позначити підстави, що дають право неповнолітнім – особам, які не досягли 18 років, вступати в шлюб.

Більш докладних даних поки не наводиться. Зміни можуть торкнутися як у бік зниження, так і підвищення шлюбного віку. При цьому версія про підвищення шлюбного віку виглядає менш можливою, так як в Мін’юсті раніше заявляли, що підвищувати його не мають наміру.

Однак можуть змінитися підстави для вступу в шлюб. І деякі 16-річні пари зможуть отримати таке право. Російські регіони також можуть бути наділені правом самостійно знижувати вік для шлюбного життя.

У регіональних законодавствах дуже по-різному прописані підстави для вступу в шлюб для неповнолітніх. Десь такою підставою є вагітність і наявність постійного заробітку, десь підстави вказані більш розмито.

Поділитись