У Росії розповіли про нову ракету, яка “недосяжна” для конкурентів

У Росії розповіли про нову ракету, яка “недосяжна” для конкурентів

Росія створила ракету з «недосяжною дальністю дії», розповів гендиректор корпорації “Тактичне ракетне озброєння» Борис Обносов.

За його словами, реакцію США на випробування передбачити важко, але кидатися в крайності і нову гонку озброєнь не варто. Він також підкреслив, що російські конструктори можуть надалі поліпшити тактико-технічні характеристики ракети.

У Росії вже була створена ракета з «недосяжною» для конкурентів дальністю дії. Про це в інтерв’ю «Військово-промислового кур’єру» розповів генеральний директор корпорації “Тактичне ракетне озброєння» Борис Обносов.

“Дальність дії нашої ракети Х-101 поки недосяжна для жодного нашого конкурента. Але якщо ми можемо літати на такі відстані, значить, у нас є технічні можливості значно поліпшити ці [тактико-технічні характеристики]”, – повідомив він.

Якщо перед конструкторами поставлять відповідну задачу, то вона буде вирішена найбільш ефективно і в найкоротші терміни, додав він. За словами Обносова, реакція США на випробування ракети залежить від рішення військово-політичної верхівки Вашингтона. В крайності кинутися можна, додав він – так само як і заглиблюватися в «чергову гонку озброєнь».

Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності був підписаний президентом США Рональдом Рейганом і генеральним секретарем ЦК КПРС Михайлом Горбачовим у Вашингтоні в 1987 році. Цей документ наклав заборону на використання і створення ракет малої (від 500 до 1 тисячі км) і середньої (від 1 тисячі до 5,5 тисяч км) дальності дії, які могли бути дислоковані на суші. До середини літа 1991 року Радянський Союз ліквідував близько 2 тисяч ракет, а США – 846 ракет.

Фото: Газета.Ru

Поділитись