У Росії почнуть боротися з людьми, залежними від алкоголю

У Росії почнуть боротися з людьми, залежними від алкоголю

У Сиктивкарі і Мічурінську відкрилися витверезники. Про це повідомляє агентство «Коміінформ» з посиланням на Міністерство охорони здоров’я Республіки Комі і прес-службу управління МВС по Тамбовської області відповідно.

Так, з 1 по 8 січня витверезник в Сиктивкарі відвідали троє місцевих жителів. Кожен з них провів у закладі не більше доби. Витверезник в Мічурінськ почав роботу 5 січня. Скільки людей його відвідало за цей час, не уточнюється.

Витверезник в Сиктивкарі відкрито на базі республіканського наркологічного диспансеру при відділенні медичного огляду, в Мічурінськ – на базі невідкладної наркологічної допомоги відкрилося відділення для громадян в стані алкогольного сп’яніння. Перебування в них безкоштовне.

У Сиктивкарському витверезнику працює дві палати – чоловіча і жіноча, в Мічурінському витверезнику передбачено приміщення для персоналу з комп’ютеризованим робочим місцем і обліковою документацією.

5 листопада 2019 року Державна Дума Росії прийняла в першому читанні законопроект про відновлення в Росії системи витверезників.

Поділитись