У Росії під час карантину закривають інфекційні лікарні

У Росії під час карантину закривають інфекційні лікарні

Пандемія коронавірусу зосередила увагу на ризиках, з якими стикаються фронтові медичні працівники, і Росія не є винятком. Медичні заклади в країні стали одним з головних майданчиків для розповсюдження Covid-19, і два десятки лікарень довелося закрити на довгі карантини, і багато лікарів захворіли.

Цифри великі. У четвер загальна кількість зареєстрованих випадків коронавірусу в Росії перевищила позначку 100 000 , що перевищує кількість захворівших з Ірану та Китаю. І з 285 точок доступу до коронавірусу, які країна намагається утримувати, 64% перебувають у лікарнях, заявив Олександр Горелов, епідеміолог Державного агентства добробуту Росспоживнагляду на нещодавній зустрічі під головуванням президента Володимира Путіна, – передає CNN.

Протягом тижнів російські незалежні засоби масової інформації та неурядові організації повідомляли про анонімні прохання від обурених медичних працівників, що їм наказали працювати без належного захисту, а бюрократичні перепони коштувало життя медиків. Оскільки ситуація погіршується, багато людей стають більш відвертими, іноді ризикуючи проти судових рішень.

Офіційної статистики щодо загальнонаціональної кількості заражених медичних працівників немає, Міністерство охорони здоров’я Росії та Росспоживнагляд умовчують статистику.

Деякі лікарі скаржаться, що лікарні взагалі припинили тестувати своїх працівників. Тим часом лікарі рахують своїх загиблих. Група лікарів створила веб-сайт під назвою «Список пам’яті» з проханням колег по всій країні подати імена тих, хто помер від коронавірусних ускладнень.

“Єдина ідея тут – не забувати померлих колег”, – розповів один із співзасновників проекту, московський кардіолог Олексій Ерліх, незалежному представництву “Медузи”.

Станом на середу, у списку було понад 70 імен, але організатори кажуть, що це ще далеко не повний, оскільки було важко отримати офіційне підтвердження причини смерті. Росія поки що не опублікувала офіційних даних про випадки смертності медичних працівників, хоча речник Кремля Дмитро Пєсков визнав “сумну новину” щодо загибелі фронтового медичного персоналу.

Поділитись