У Росії не виключив скасування строкової служби

У Росії не виключив скасування строкової служби

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу не виключив скасування строкової служби в Росії.

Про це він заявив в інтерв’ю МК, відповідаючи на питання про можливість скасування обов’язкового призову.

“В принципі це можливо. Але не вважаю таке рішення правильним. Абсолютно переконаний, що якась кількість військовослужбовців за призовом у нас повинно бути в будь-якому випадку”, – заявив міністр.

На його думку, крім військових-професіоналів повинен бути мобілізаційний резерв з числа громадян. Такий резерв необхідний в разі війни – для швидкого посилення армії. Крім того, термінова служба дає «відчуття причетності до захисту своєї країни».

“Строкова служба, або служба за призовом, – одна з ефективних форм військової підготовки громадян, освоєння ними військової спеціальності прямо у військах. Нічого в цьому дивного і тим більше страшного немає. Так було протягом всієї історії, і не тільки в Росії. В Ізраїлі служать всі юнаки і всі дівчата! І ніхто цим не обурюється”, – зазначив Шойгу.

Він додав, що вже сьогодні кількість контрактників серед рядових і сержантів перевищує число строковиків. Надалі баланс буде ще сильніше змінюватися в бік професіоналів. Багато в чому це пов’язано з тим, що стає більше сучасної техніки, обслуговувати яку може тільки фахівець, якого необхідно довго навчати.

Поділитись