У Росії не бачать підстав для зміни написання назви столиці України

У Росії не бачать підстав для зміни написання назви столиці України

Федеральна служба державної реєстрації, кадастру і картографії Росії не бачить підстав для зміни написання назви столиці України через рішення Ради США з географічних назв змінити в своїй міжнародній базі написання Kiev на Kyiv.

“Рада США по географічних найменувань поширює свою діяльність виключно на територію США. Його рішення не є обов’язковими або рекомендаційними для картографічних служб інших країн, в тому числі Росії. У Російських картографічних творах і виданнях найменування міста як” Київ “вживається відповідно до російського законодавства (розпорядження президента Росії від 17.08.1995 № 1495 “Про написання назв держав – колишніх республік СРСР і їх столиць”) “, – йдеться в повідомленні.

Відомство зазначає, що відповідно до рішень Міждержавної ради з геодезії і картографії країн СНД веде каталог географічних найменувань країн СНД, який доступний на його сайті, але Українська картографічна служба починаючи з 2016 року перестала брати участь в цій роботі.

Нагадаємо, що про зміну написання на своїй офіційній сторінці в Facebook повідомило українське посольство в Сполучених Штатах. Відомство зазначило, що “відтепер офіційно в Сполучених Штатах Америки і в міжнародному використанні” буде застосовуватися написання Kyiv.

Поділитись