У Росії назвали причину виходу США з ракетного договору

У Росії назвали причину виходу США з ракетного договору

Відновлення оборонного потенціалу Росії, зростаюча міць Китаю і розширення військово-технічного співробітництва між цими двома державами стали причиною виходу Вашингтона з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Про це заявив міністр оборони Сергій Шойгу. “Переконані, що реальна причина, яка спонукала Вашингтон до одностороннього виходу з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, – це стримування Китайської Народної Республіки та Російської Федерації”, – сказав Шойгу в понеділок, виступаючи на пленарному засіданні Пекінського Сяншаньского форуму. За словами міністра, “договір перестав відповідати інтересам США на тлі потужної військової та економічної міці Китаю, відновлення Росією оборонного потенціалу і розширення військового і військово-технічного співробітництва між двома державами”.

При цьому Шойгу нагадав, що, звинувачуючи Росію в порушеннях положень ДРСМД, “США заздалегідь готувалися до його руйнування”. “Вони створювали ударні безпілотні літальні апарати, використовували в якості ракет-мішеней балістичні ракети середньої дальності, розгортали в Європі пускові установки Мк-41, спочатку розроблені для пуску крилатих ракет “Томагавк”.

Це підтверджує той факт, що через 16 днів після денонсації Договору були проведені випробування крилатої ракети наземного базування, яка, за заявою самих США, влучила в ціль на відстані понад 500 кілометрів”, – сказав міністр.

Поділитись