У Раді заявили про відсутність альтернативи “Мінську-2”

У Раді заявили про відсутність альтернативи “Мінську-2”

Спікер Верховної ради України Дмитро Разумков вважає, що в найближчому майбутньому альтернатива мінським угодами по Донбасу не з’явиться, проте в частині їх виконання потрібно керуватися виключно інтересами України.


У понеділок на Донбасі вступили в дію додаткові заходи забезпечення перемир’я. Командувач об’єднаними силами України Володимир Кравченко заявив, що ополченці порушили перемир’я в регіоні в перший день домовленостей.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на Донбасі, незважаючи на оголошене перемир’я, є “одиничні постріли”, а українські військові будуть відповідати на ведення вогню.

“Що стосується домовленостей про припинення вогню, хотів би всім нагадати, що мінські угоди підписував не Владімір Зеленський. Сьогодні їм немає альтернативи. І я так розумію, що в найближчому майбутньому вона не з’явиться. Єдиний важливий аспект, на мій погляд, такий: при прийнятті будь-яких рішень в частині виконання “Мінська” потрібно керуватися виключно інтересами України”, – сказав спікер в інтерв’ю виданню “Факти”, опублікованому в четвер.

Біля офісу президента раніше пройшов мітинг, організатором якого виступила громадська організація “Рух опору капітуляції”, в яку входять в тому числі ряд націоналістичних організацій. Мітингувальники вимагали від Зеленського “не допустити капітуляції на Донбасі”.

Поділитись