У Раді зареєстрували законопроект про імпічмент

У Раді зареєстрували законопроект про імпічмент

У Верховній Раді зареєстрували законопроект президента України Володимира Зеленського про імпічмент глави держави.

Про це повідомляє «РБК-Україна». Ініціатором документа «Проект закону про особливу процедуру усунення президента України з поста» виступив сам глава держави. Документ визначено ним як невідкладний. Пояснювальна записка до законопроекту і його текст поки не опубліковані.

Парламент може розглянути законопроект в ході сьогоднішнього засідання.

В кінці травня Зеленський вже вносив до парламенту свій законопроект про імпічмент. Згідно з пояснювальною запискою, він пропонував дворівневу процедуру відмови президента від його повноважень. Спочатку імпічмент повинен бути підтриманий більшістю голосів депутатів Верховної Ради.

Згодом з депутатів, прокурорів і спеціальних слідчих повинна бути сформована комісія з розслідування законності дій президента. Її висновки повинні будуть підтвердити Верховний і Конституційний суди.

У червні Рада відмовилася розглядати запропонований президентом документ. Постанова про внесення законопроекту до порядку денного підтримав тільки 101 депутат, при тому, що для розгляду законопроекту парламентом його внесення до порядку повинні підтримати 226 депутатів.

Фото РИА Новости.

Поділитись