У Раді запропонували збільшити виплати при народженні дитини

У Раді запропонували збільшити виплати при народженні дитини

Нову програму, яка сприятиме підвищенню рівня народжуваності в Україні, пропонує прийняти голова податкового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев.

Про це передає Znaj.ua. На даний момент при народженні дитини сума виплати в Україні становить 41 280 гривень незалежно від кількості дітей.

“Ця програма спрямована на підтримку народжуваності дітей в Україні. Мені здається, що це і інвестиція, яку ми повинні зробити. Насправді, ще п’ять років тому діяла програма, яка полягала в тому, що за першу дитину виплачувалося 30 000 гривень, на другу – 60 000 і на кожну наступну по 120 000. Це відбувалося при злочинній владі Януковича, а курс тоді був по 8 гривень. На жаль, протягом п’яти років ця програма була заморожена і мені здається, що сьогодні, коли Україна дивиться в майбутнє, якщо ми хочемо, щоб наше населення збільшувалася, коли ми закликаємо українців повертатися на батьківщину, така програма є доречною”, – заявив Гетманцев.

Якщо програма вступить в силу, бюджету України це обійдеться в 11-15 млрд грн на рік.

“Зараз ми ведемо переговори з Кабміном і шукаємо резерви на цю програму. Тому за нашими підрахунками, вона буде коштувати близько 11,3 мільярда додаткових витрат бюджету. Я переконаний в тому, що нам вдасться переконати уряд в тому, що ця програма є дійсно важливою. Це не є соціальним благом або проїданням коштів, ця позиція спрямована на інвестиції в майбутнє”, – зазначив Данило Гетманцев.

Фото РИА Новости.

Поділитись