У пункті пропуску «Новотроїцьке» прикордонники вимагали хабарі

У пункті пропуску «Новотроїцьке» прикордонники вимагали хабарі

Викрито та задокументовано злочинний механізм систематичного вимагання та одержання інспекторами прикордонної служби неправомірних вигод від фізичних осіб, які займаються перевезенням пасажирів та вантажів.

“Слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань спільно з оперативними співробітниками Управління захисту економіки в Донецькій області викрито та задокументовано злочинний механізм систематичного вимагання та одержання інспекторами прикордонної служби на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке», за попередньою змовою з командиром відділу прикордонної служби Оперативної бойової прикордонної комендатури «Волноваха», а також заступником командира Донецького прикордонного загону Держприкордонслужби України, неправомірних вигод від фізичних осіб, які займаються перевезенням пасажирів та вантажів через КПВВ «Новотроїцьке» на загальну суму понад 600 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні прес-служби штабу ООС.

Як передає ukrinform.u, зазначені особи створювали штучні перешкоди для перевізників, одержували від них грошові кошти та розподіляли їх між собою. 20 травня після одержання чергової частини неправомірної вигоди у сумі шість тисяч гривень та розподілу разом з раніше одержаними сумами між вказаними посадовими особами, їх злочинну діяльність припинено.

Під час проведення одночасних обшуків в службових приміщеннях КПВВ «Новотроїцьке», Донецького прикордонного загону ДПС України та за місцями проживання усіх фігурантів злочинної схеми виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди у сумі шість тисяч гривень, а також кошти, одержані злочинним шляхом раніше – 81 тисячу гривень, 13 тисяч доларів США, 300 євро та чорнові записи з розподілом коштів між учасниками злочинної схеми.

На даний час затримано три особи. Крім того, перевіряється причетність інших посадових осіб з керівництва Донецького прикордонного загону та Донецько-Луганського регіонального управління ДПС України щодо вказаних протиправних дій.

Поділитись