У Польщі відновлюють роботу ресторанів і кафе, але зі строгими правилами

У Польщі відновлюють роботу ресторанів і кафе, але зі строгими правилами

Черговий етап ослаблення режиму епідемії, введеного через коронавірус, вступив в силу в Польщі в понеділок.

В середині березня в Польщі оголосили режим епідемії, який до цих пір не відмінено. Республіка закрила кордони для іноземців, відновила контроль на кордонах з країнами Шенгенської зони, припинила міжнародне авіа- і залізничне пасажирське сполучення.
Жінки в захисних масках беруть участь в демонстрації проти заходів, прийнятих урядом Іспанії в зв’язку коронавірусом.

Також в країні закрили дитячі садки, школи, університети, розважальні заклади і пункти громадського харчування, перукарні, манікюрні салони, магазини, крім продовольчих. Була введена заборона на вихід з дому, крім випадків об’єктивної необхідності.

До поступового зняття обмежень польська влада приступили 20 квітня. Спочатку було знято заборону на відвідування лісів, парків та скверів, в продовольчих магазинах збільшили кількість людей, які можуть перебувати там одночасно.

З 4 травня дозволили відкрити торгові центри. Проте, ряд обмежень в них все-таки збережений. Так, число відвідувачів не може перевищувати однієї людини на 15 квадратних метрів площі, причому сюди не включаються допоміжні приміщення, наприклад, коридори. У торгових центрах, як і в інших громадських місцях, люди зобов’язані носити маски або іншим чином прикривати рот і ніс.

В рамках третього етапу зняття обмежень – з 18 травня – дозволяється відновити роботу ресторанів, кафе, барів, косметичних кабінетів і манікюрних салонів. У цих закладах будуть діяти суворі санітарні правила. Так, відстань між столиками в ресторанах і кафе повинно бути не менше двох метрів, після кожного відвідувача столики будуть дезінфікувати, відвідувачів обов’язково повинен обслуговувати офіціант – самообслуговування заборонено.

У косметичних закладах і перукарень приймати клієнтів будуть тільки за попереднім записом, можна буде чекати, поки майстер звільниться, розпиваючи під час очікування кави або читаючи журнали. Як майстри, так і клієнти обов’язково будуть в масках, робочі місця будуть дезінфікувати.

Поділитись