У Польщі та в Україні відреагували на аварію російського військово-транспортного літака

У Польщі та в Україні відреагували на аварію російського військово-транспортного літака

Обставини аварії новітнього російського військово-транспортного літака Іл-112В вказують «на серйозну аварію, яка спричинила загибель екіпажу і втрату досвідченого зразка, що дуже важливо як для російської військової авіації, так і для авіаційної промисловості», пише польський портал Defence24.

Видання зазначає, що «втрата прототипу і обставини катастрофи, безумовно, вплинули як на виробничі плани, так і на підхід потенційних іноземних покупців до літака».

Українське інформаційно-консалтингове агентство Defense Express на умовах анонімності попросило «одного з провідних розробників українських транспортних літаків» прокоментувати відео аварії прототипу Іл-112В. «Чи можемо зробити з цього відео кілька висновків. Перше – не спрацювала система пожежогасіння двигуна. Друге – фактично була продемонстрована неспроможність екіпажу діяти в позаштатних ситуаціях при відмові одного з двигунів», – сказав співрозмовник.

Дослідний зразок новітнього російського військово-транспортного літака Іл-112В зазнав аварії 17 серпня в ході польоту в Підмосков’ї. Інцидент стався під час тренувального польоту. Всі три члени екіпажу загинули. Причини події з’ясовуються. Одна з версій події – попадання масла в камеру згоряння.

Поділитись