У Польщі порівняли “Північний потік” з пактом Молотова-Ріббентропа

У Польщі порівняли “Північний потік” з пактом Молотова-Ріббентропа

Заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вель Сенк порівняв газопровід “Північний потік” з пактом Молотова – Ріббентропа.

Про це повідомляє РІА Новини. Газопровід, який обходить Польщу і країни Балтії, дипломат назвав домовленості між Росією і Німеччиною таким, що зашкодить цим країнам і Європі. Він розповів, що 10 років тому президент Росії Володимир Путін був присутній в Польщі на пам’ятних заходах, присвячених 70-річчю початку Другої світової війни. Тоді Путін висловив критичне ставлення з боку Росії до пакту Молотова – Ріббентропа, а пізніше було розпочато будівництво газопроводу.

Варшава, за словами заступника голови МЗС, сподівається, що США допоможуть завадити реалізації “Північного потоку-2”.

“Північний потік” – газопровід між Росією і Німеччиною, який проходить по дну Балтійського моря. У проекті також беруть участь Нідерланди і Франція. Його головне призначення – збільшити поставки газу в європейські країни і зменшити залежність від транзитних країн. Проект “Північний потік-2” передбачає будівництво газопроводу між Росією і Німеччиною через Балтійське море.

Договір про ненапад, також відомий як пакт Молотова – Ріббентропа, був підписаний між СРСР і Німеччиною 23 серпня 1939 року в Москві. Через тиждень після укладення пакту, 1 вересня, Німеччина вторглася на територію Польщі. 17 вересня війну з поляками почав СРСР.

Фото РИА Новости.

Поділитись