У Польщі почали згортати програми допомоги біженцям з України

У Польщі почали згортати програми допомоги біженцям з України

Польща з 1 липня згорнула соціальну програму, в рамках якої виплачувалася допомога громадянам країни, які дали притулок біженцям з України.

Припинення виплат по 40 злотих (близько $9) на добу на людину влада пояснила тим, що українці вже можуть почати працювати і самі себе утримувати.

Агентство зазначає, що про це заявив заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі, уповноважений уряду у справах біженців Павло Шефернакер. Він уточнив, що близько 500 тисяч біженців, які отримали PESEL (індивідуальний особистий номер), є людьми працездатного віку. Легальну роботу знайшли понад 250 тисяч із них.

Після початку російської спецоперації до Польщі з України прибуло понад 4,3 млн осіб, з яких у країні залишаються досі близько 1,5 млн. чоловік.

Також у низці великих міст Польщі для біженців робили безкоштовним проїзд у громадському транспорті та поїздах. Програму країною згорнули з 1 липня, а у Варшаві безкоштовний проїзд скасували місяць тому.

Раніше стало відомо, що оглядач видання Getreading Ханна Робертс повідомила: мешканці британського міста Редінг у графстві Беркшир вимагали вигнати зі своїх будинків українських біженців. За словами журналіста, місцеві просять українців знайти інше місце для проживання. Вона додала, що на тлі кризи в Україні невдоволення біженцями зростає в багатьох країнах Європи.

Поділитись