У Пентагоні заявили про неможливість відмовитися від протипіхотних мін

У Пентагоні заявили про неможливість відмовитися від протипіхотних мін

Представник міністерства оборони США Майк Говард заявив, що американська армія поки не може повністю відмовитися від застосування протипіхотних мін під час бойових дій.

Про це пише The New York Times. Видання відзначило, що президент Сполучених Штатів Джо Байден під час своєї виборчої кампанії заявляв про плани переглянути скасування заборони на використання хв.

Говард підкреслив, що Пентагон вважає протипіхотні міни «життєво важливим інструментом в бойових діях із застосуванням звичайних видів озброєнь».

Він зазначив, що військові США «не можуть з належною відповідальністю відмовитися (від протипіхотних мін. – Ред.), Особливо коли стикаються зі значущими і потенційно гнітючими силами противника на ранніх етапах бойових дій».

У січні 2020 року Дональд Трамп, який був у той час президентом США, скасував обмеження на використання американськими військовими протипіхотних мін. Заборона на їх застосування за межами Корейського півострова був введений адміністрацією Барака Обами, який обіймав президентську посаду з 2009 по 2017 рік.

За інформацією газети, прес-секретар Пентагону Джон Кірбі в цей же день пояснив журналістам, що діюча адміністрація США «проводить аналіз» рішення, прийнятого при Трампа. За словами Кірбі, Вашингтон визначиться з подальшими кроками після «завершення цього аналізу».

За інформацією видання, «для багатьох правозахисників стало розчаруванням» те, що адміністрація Байдена до сих пір не ввела відповідні обмеження.

Поділитись