У Пентагоні висловили готовність розпочати передачу Байдену “ядерного чемодану”

У Пентагоні висловили готовність розпочати передачу Байдену “ядерного чемодану”

Пентагон негайно приступає до реалізації зі свого боку заходів в рамках процесу передачі влади нової адміністрації.

Це випливає з поширеного в понеділок заяви американського оборонного відомства. Згідно з документом, міністерство отримало повідомлення про рішення глави Управління з загальних питань адміністрації (GSA) США Емілі Мерфі про надання перехідною команді демократа Джозефа Байдена доступу до “певних ресурсів і послуг”, необхідним для початку процедури передачі влади в країні. “Сьогодні (в понеділок) ввечері команда Джозефа Байдена і Камали Харріс <…> зв’язалася з міністерством оборони і на підставі висновку глави Управління з загальних питань адміністрації США ми негайно почнемо реалізацію нашого плану з надання підтримки відповідно до статуту , політикою Пентагону і меморандумом про домовленість між Білим домом і командою Байдена і Харріс”, – сказано в заяві.

“Цільова група Пентагону з питань передачі справ буде організовувати і координувати всі контакти Міноборони з командою Байдена і Харріс. Пентагон готовий надати послуги і підтримку, [пов’язані з періодом] після виборів, професійним, упорядкованим і ефективним чином, який відповідає очікуванням громадськості”, – підкреслили в американському відомстві.

Відповідно до американського законодавства саме глава GSA повинен винести офіційний висновок про те, хто є обраним президентом.

Поділитись