У партії Зеленського визначилися з датою першого засідання нової Ради

У партії Зеленського визначилися з датою першого засідання нової Ради

Перше засідання Верховної Ради дев’ятого скликання відбудеться 29 серпня.

Відповідне рішення було прийнято депутатською групою по його підготовці, передає «Інтерфакс-Україна». З відповідною пропозицією виступив лідер президентської партії «Слуга народу» Дмитро Разумков. Його пропозицію підтримали більшість членів підготовчої парламентської групи.

В кінці липня Разумков пропонував провести перше засідання нового українського парламенту в день незалежності країни – 24 серпня. Тоді він наголошував, що можливість реалізації цієї ідеї буде залежати від того, коли ЦВК оголосить остаточні результати виборів.

Офіційні результати дострокових парламентських виборів на Україні були оголошені 7 серпня, через два дні після закінчення 15-денного терміну, протягом якого їх повинні були оголосити. Затримка була пов’язана з тим, що у комісії виникли труднощі через перерахунку голосів за рішенням суду в 210-му одномандатному виборчому окрузі.

Вибори в український парламент відбулися 21 липня. Підсумкова явка склала 49,84 відсотка виборців. За підсумками обробки 100 відсотків бюлетенів партія президента Володимира Зеленського «Слуга народу» зможе сформувати однопартійну більшість, отримавши 254 з 450 мандатів. Крім партії влади, до парламенту також пройшли партії «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Батьківщина» і «Голос».

Фото EPA/UPG.

Поділитись