У партії Зеленського пообіцяли позбутися недоторканних в своїх рядах

У партії Зеленського пообіцяли позбутися недоторканних в своїх рядах

Лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков розповів, що його політична сила має намір жорстко стежити за дисципліною обраних депутатів.

Про це повідомляє УНІАН. «Звичайно, наші депутати представляють український народ, і святих не буває. Але саме дисциплінарні заходи – це перше, з чого ми почнемо, і їх ми пропишемо законодавчо», – заявив він. Політик підкреслив, що партія несе репутаційну відповідальність за діяльність депутатів, так як висувала їх саме вона.

Він додав, що його політсила має намір скористатися монобільшістю в Раді, щоб в перші тижні її роботи прийняти пакет дисциплінарних законопроектів, в тому числі закон про скасування депутатської недоторканності. «Можу обіцяти, що ми зробимо так, що в парламенті не буде недоторканних», – підсумував Разумков.

Вибори в український парламент відбулися 21 липня. Підсумкова явка склала 49,84 відсотка виборців. За підсумками обробки 100 відсотків бюлетенів партія Зеленського «Слуга народу» зможе сформувати однопартійну більшість, отримавши 254 з 450 мандатів. З 424 обраних депутатів 323 раніше ніколи не входили до Верховної Ради.

Поділитись