У партії “Слуга народу” закликали відмовитися від європейських цінностей

У партії “Слуга народу” закликали відмовитися від європейських цінностей

У партії «Слуга народу» закликали перейняти у країн Євросоюзу основи децентралізації, організації судової системи, структури правоохоронної сфери, але не переймати чужі українцям європейські цінності.

“Україна повинна зберігати свої автентичні цінності, а не переймати форму організації всіх європейських інститутів без розбору, часто далеких українцям”, – заявила депутат Верховної ради від партії «Слуга народу» Ірина Верещук. За її словами, Києву варто запозичити у країн Євросоюзу основи децентралізації, організації судової системи, структури правоохоронної сфери, «але все-все під копірку до нас – ні».

“Воно не спрацює. У нас є свої цінності, які потрібно зберігати і які в Європі давно розмиті. Україна не можна порівнювати ні з якою іншою країною”, – підкреслила парламентарій.

Політик вказала на те, що навіть в патріархальних суспільствах Європи актуальність історично притаманних їм доктрин іноді ставиться під сумнів.

“Є Польща або Угорщина, де більш традиційні цінності, коли ми говоримо про сім’ю, церкви, релігії, про поняття сім’ї, статі та інших, з приводу цього всього ведеться дискусія”, – підсумувала народний обранець.

Поділитись