У партії “Слуга народу” вважають, що в Україні необхідно плавно збільшувати пенсійний вік

У партії “Слуга народу” вважають, що в Україні необхідно плавно збільшувати пенсійний вік

Глава комітету Ради з питань соцполітики Галина Третьякова вважає, що в Україні необхідно плавно збільшити пенсійний вік. Про це чиновниця заявила в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

“Я думаю, що Україні потрібно йти на дуже плавне підвищення пенсійного віку, наприклад, на 1 місяць на рік, починаючи з 2023 або 2025 року, інакше ми своїх дітей прирікаємо на ще гіршу долю і гіршу пенсію. У той же час, це не питання сьогоднішнього дня”, – зазначає Третьякова.

При цьому глава парламентського комітету заявила, що ресурси для модернізації солідарної системи обмежені.

“Я думаю, що жовтень 2017 року виявився дуже стресовим для людей, коли їм перераховували пенсії, тому ми проведемо індексацію в березні цього року і запустимо другу пенсію, а потім вже будемо думати, що вийшло, а що ні в реформі солідарного пенсійного забезпечення. Але які б м’які варіанти ми не придумали, як би ми не старалися, все одно доведеться думати про підвищення пенсійного віку”, – підкреслила вона.

Разом з тим, Третьякова заявила, що в Україні готується другий і третій рівень пенсійного забезпечення, які будуть запущені відразу для всіх. За її словами, перші генерації пенсіонерів замість щомісячних виплат отримають сконцентрований капітал.

“Ті, хто будуть виходити на пенсію раніше, і у них не буде виходити довічна виплата накопичених коштів, отримає її у вигляді пенсійного відшкодування капіталом, тобто відразу всю суму заощаджень на пенсійному рахунку. Накопичилася тисяча гривень – виплатимо тисячу, накопичилося п’ять тисяч і – буде одноразова виплата в п’ять тисяч гривень”, – сказала Третьякова, зазначивши, що завдання вийти на довічне утримання, а не на капітал.

Поділитись