У Панамі порушили кримінальну справу проти Порошенка

У Панамі порушили кримінальну справу проти Порошенка

Колишній заступник голови адміністрації екс-президента України Віктора Януковича, юрист Андрій Портнов заявив, що правоохоронці Панами порушили кримінальну справу і перевіряють можливе приховування доходів колишнім президентом України Петром Порошенком.


“Панамська влада майже місяць вивчали заяву про те, що Порошенко і його оточення використовували Панаму для приховування злочинних доходів, активів і власності, несплати податків до українського бюджету і відмивання викрадених в української держави коштів … і прийняли рішення про початок офіційних кримінальних процедур”, – написав Портнов в Telegram-каналі.

Юрист повідомив, що дав свідчення під присягою панамському адвокату про злочини Порошенка і на підставі цього правоохоронці порушили кримінальну справу.

“Ми чекаємо активності панамської влади в усіх напрямках діяльності компаній Порошенко, його банківських рахунків, торгових і комерційних операцій. Ми точно знаємо, що його фінансові і торговельні офшорні операції проходили в найтрагічніші дні загибелі українців і після перших результатів розслідування покажемо, як і чим він торгував, коли відправляв українців на війну “, – додав Портнов.

Фото Ройтерс.

Поділитись