У Палестині відклали загальні вибори

У Палестині відклали загальні вибори

Палестинський лідер Махмуд Аббас відстрочив загальні вибори в країні.

Він оголосив про відстрочення загальних виборів в Палестині до тих пір, поки не буде гарантовано участь в них жителів Східного Єрусалиму.

«Вибори повинні охоплювати всі палестинські території, включаючи Єрусалим, тому вони відкладаються, поки не буде гарантовано участь в них його жителів», – сказав він за підсумками зустрічі палестинських фракцій в Рамаллі.

США планують відновити роботу з Радою ООН з прав людини, з якого Вашингтон вийшов при Дональда Трампа в 2018 році. Адміністрація попереднього президента критикувала Рада за «упереджене» ставлення до Ізраїлю. Від нинішньої адміністрації Палестина очікує більшої підтримки в питанні її конфлікту з Тель-Авівом, але, разом з тим, шукає інших союзників. В якості потенційного варіанту Рамалла розглядає Китай.

Джо Байден ще під час передвиборної кампанії заявляв, що в разі перемоги він буде виступати проти анексії Ізраїлем палестинських територій. Визнання суверенітету Ізраїлю над Західним берегом річки Йордан – частина запропонованого адміністрацією Трампа плану по врегулюванню конфлікту між Ізраїлем і Палестиною.

Поділитись