У Німеччині збільшилася кількість інфікованих громадян від коронавірусу

У Німеччині збільшилася кількість інфікованих громадян від коронавірусу

Після пом’якшення суворої ізоляції, у Німеччині збільшилася кількість інфікованих на коронавірус. Через побоювання захворіти, обмеження соціальної дистанції залишатимуться.

Кількість людей, заражених ковідом-19 зросла приблизно з 0,7 до 0,96, оскільки країна 20 квітня почала скасовувати обмеження, сказав Лотар Вілер, керівник інституту Роберта Коха, – передає The Independent.

Хоча це означає, що епідемія все ще перебуває під контролем, це дає німецькому уряду можливості послаблювати карантин.

Пан Вілер закликав громадськість продовжувати дотримуватися правил соціальної дистанції, включаючи носіння масок під час користування громадським транспортом чи шопінгом.

“Ми хочемо продовжувати захищати наш успіх, і можемо це зробити, якщо дотримуватись певних правил. Ми не хочемо, щоб система охорони здоров’я була переповненою, і ми не хочемо, щоб багато людей померли від Covid-19”, – сказав він на прес-конференції у вівторок.

Німеччина дозволила відкрити малий бізнес на початку цього місяця, а 16 держав країни запровадили різні правила щодо носіння масок для обличчя в громадських місцях, при цьому використання тканинних масок є обов’язковим у громадському транспорті, а в більшості регіонів – у магазинах.

Ця країна вважається однією з найуспішніших в Європі у боротьбі з пандемією коронавірусу, завдяки широким тестуванням, і зафіксувала значно нижчий показник загибелі, ніж інші країни, такі як Італія, Іспанія та Великобританія.

Служби охорони здоров’я повідомили про 1 304 нові випадки у Німеччині в середу.

Однак професор Пол Хантер, професор медицини в Університеті Східної Англії, припустив, що говорити про те, чи відбулося значне збільшення випадків після зменшення обмежень, було зарано.

Поділитись