У Німеччині визнали вибори в Білорусі недемократичними

У Німеччині визнали вибори в Білорусі недемократичними

Вибори в Білорусі не відповідають демократичним стандартам, заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт 10 серпня на брифінгу.

«Очевидно, що на президентських виборах там (в Білорусі) yе дотримувалися мінімальні стандарти демократичних виборів, з нашої точки зору, це неприйнятно», – заявив Зайберт.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі пройшли вибори президента. Чинний президент країни Олександр Лукашенко здобув перемоги на виборах. За попередніми даними, він набрав 80,23% голосів. Найбільшу кількість голосів серед суперників Лукашенка набрала Світлана Тіхановська, вона набрала 9,9%.

Після завершення голосування в Мінську та інших містах країни почалися масові несанкціоновані протестні акції. У Мінську відбулися зіткнення з міліцією. Правоохоронці застосували проти учасників протесту сльозогінний газ, водомети і світлошумові гранати.

Перемогу Лукашенка вже визнали глави Китаю, Росії, Казахстану. Тіхановська відмовилася визнавати результати виборів. За твердженням її штабу, за неї проголосували 70-80% виборців.

Поділитись