У Німеччині спрогнозували реакцію ФРН в разі війни Росії і НАТО

У Німеччині спрогнозували реакцію ФРН в разі війни Росії і НАТО

Німецький журналіст Вольфганг Мюнхау розповів про свої припущення щодо дій ФРН в разі збройного зіткнення Росії і НАТО.

Про це повідомляє газета Handelsblatt.

За словами автора статті, головною причиною може стати боротьба за «Сувалкський коридор» -ділянку довжиною близько 100 км, який міг би з’єднати територію Білорусь з Калінінградською областю. На даний момент там проходить кордон Польщі з Литвою. Також він додав, що ця ділянка може стати можливим місцем початку бойових дій.

Крім того, він підкреслив, що дуже наївно думати про те, що п’ята стаття статуту Північноатлантичного альянсу про колективну безпеку неодмінно вступить в силу.

«Я не бачу абсолютно ніяких шансів, що Німеччина колись візьме участь у військовій акції проти Росії, навіть якщо та вторгнеться в Прибалтику», – зазначив публіцист.

Також Мюнхау привів як аргумент слова федерального президента Франка-Вальтера Штайнмайера, який заявив, що ФРН «має» РФ газопровід «Північний потік – 2» на викуп «своїх гріхів часів Другої світової».

«Не думаю, що серед німецьких політиків виникне більшість, яка підтримує військові акції в якій би то не було формі», – уточнив він.

Раніше Європейський парламент прийняв резолюцію із закликом до керівництва ЄС ввести проти Росії санкції і переглянути з нею стосунки.

До цього глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель закликав країни союзу готуватися до складних відносин з Москвою.

Поділитись