У Німеччині назвали умову відмови від рішення суду по “Північному потоку – 2”

У Німеччині назвали умову відмови від рішення суду по “Північному потоку – 2”

Німецький політолог Олександр Рар в бесіді зі ЗМІ засумнівався в життєздатності рішення суду в Дюссельдорфі не виводити “Північний потік – 2” з-під дії газової директиви Євросоюзу.


На його думку, від цих вимог для трубопроводу відмовляться в разі необхідності, наприклад, в умовах майбутньої холодної зими.

“Я вас запевняю, що в разі по-справжньому суворої зими все забудуть про ці директиви, підуть на будь-який компроміс щодо прокачування газу”, – зазначив Рар.

Експерт також звернув увагу на ризик збою морально і фізично застарілої української ГТС.

“Тоді обидва” Північних потоку “- перший і другий – стануть для Європи порятунком. <…> Коли Європа потребує великих обсягах газу, вона починає судорожно його закуповувати, швидко забувши про свої обмеження, рестрикції”, – припустив політолог.

Рар назвав дію газової директиви ЄС інструментом дискримінації, оскільки в останні роки її переробляли під тиском опонентів Росії.

Раніше Вищий земельний суд в Дюссельдорфі відхилив скаргу компанії Nord Stream 2 AG – оператора “Північного потоку – 2” – на рішення німецького регулятора не виводити проект з-під дії оновлених нормативів. Вони свідчать, що входить на територію Євросоюзу трубопровід або частково заповнюється альтернативним постачальником, або його фрагмент на території ЄС повинен належати сторонньої компанії.

Поділитись