У Німеччині людям похилого віку помилково вкололи вакцину від COVID-19

У Німеччині людям похилого віку помилково вкололи вакцину від COVID-19

Вісім співробітників будинку для літніх в німецькому Штральзунді помилково отримали п’ятикратну дозу вакцини від коронавируса компаній Pfizer і BioNTech.

Підвищену дозу отримали люди у віці від 66 до 82 років. Коли помилка була виявлена, їх сповістили про це і відправили додому. Пізніше чотирьох осіб в цілях обережності помістили в лікарню для спостереження, у них виявляються симптоми грипу.

Глава адміністрації району Передня Померанія Стефан Керт висловив жаль, зазначивши, що «цей одиничний випадок пов’язаний з індивідуальною помилкою». За даними BioNTech, в ході першої фази клінічних випробувань добровольці отримували збільшені дози вакцини, і ніяких важких побічних ефектів після цього не спостерігалося.

Пізніше цю інформацію підтвердила офіційна представниця BioNTech. Вона уточнила, що час випробувань добровольцям вводили дозу в 100 мікрограмів препарату, при тому, що звичайна доза становить 30 мікрограм, передає DW.

Масова вакцинація препаратом Pfizer і BioNTech в країнах ЄС почалася 27 грудня. Пріоритетною групою стали люди старше 80 років, постояльці і працівники будинків для людей похилого віку.

Поділитись